Головна » 2017 » Січень » 19 » Як приготувати морквяний сік
23:44
Як приготувати морквяний сік


як приготувати морквяний сікЯк приготувати морквяний сік на зиму? Щоб приготувати його в домашніх умовах необхідно взяти молоді коренеплоди моркви. Він не тільки смачний, а й корисний як джерело вітамінів.

А якщо ще додати в нього трохи меду і яблучного соку, вийде корисна смакота, від якої не відмовляться ні дорослі, ні діти! Літо вже закінчується і час подумати про заготовках на зиму.

 

 Морквяний сік - рецепт на зиму

1.  Морква вимити і очистити. Потім нарізати великими шматками і видавити за допомогою соковижималки або преса. При цьому не можна використовувати металевий посуд.

2. морквяного соку треба дати відстоять. Після цього - процідити його через марлю, складену в 2-3 шари.

3. Процідити і перелити в каструлю, нагріти його до температури 80-85 градусів. Як тільки він нагріється, тут же перелити його в стерилізовані банки, заповнюючи їх лише по «плічка».

4. Далі банки з соком потрібно пастеризувати. Для цього в бачок треба налити воду, помістити на дно дерев'яну решітку (або старий рушник), поставити на неї банки, прикривши їх чистими кришками, і кип'ятити у воді протягом півгодини.

5. Після пастеризації банки треба обережно вийняти, герметично закатати, потім перевернути догори дном і вкрити ковдрою до повного охолодження.

6. Зберігати в підвалі або холодильнику. Цукор і мед додавати при подачі до смаку.

Банку з соком перевертаємо вниз шийкою, вкриває ковдрою, зберігаємо домашні консервовані соки в прохолодному місці.

Як правильно приготувати морквяний сік на зиму без стерилізації і зробити його різноманітніше за смаком? Для цього приготуємо сік з моркви в наступному рецепті.

Рецепт морквяного соку без стерилізації

  1. Коренеплоди ретельно миємо, очищаємо від шкірки.
  2. Потім нарізаємо невеликими кубиками і подрібнюємо в блендері.
  3. Далі з'єднуємо отримане морквяне пюре з 1-2 склянками води, перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  4. Знімаємо шумівкою піну, зменшуємо вогонь до слабкого. Варимо масу до розм'якшення моркви.
  5. Потім морквяну масу охолоджуємо.
  6. З решти води і цукру варимо сироп протягом 7-10 хвилин.
  7. Далі, морквяне пюре збиваємо міксером до однорідного стану, виливаємо в чисту емальовану каструлю. Додаємо сироп, кип'ятимо протягом 5 хвилин, помішуючи.
  8. Після цього розливаємо сік з моркви в стерилізовані банки, закручуємо металевою кришкою.

Перед вживанням сік з моркви можна змішати з будь-яким іншим: яблучним, грушевим, виноградним і т.д.

Морквяно-яблучний сік на зиму

Як з моркви можна  зробити сік різноманітніше, з різними смаковими якостями? Морквяні соки можна доповнити яблучним: на 1 кг моркви взяти 3 кг яблук і 1 стакан цукрового піску.

морквяний сік рецепт

Будьте здорові! Буду рада бачити Вас знову на сторінках мого блогу .

Якщо Вам стаття сподобалася і виявилася корисною, поділіться нею зі своїми друзями, натиснувши на кнопочки соц.сетей. Якщо Ви хочете отримувати нові статті, то для отримання дозволу, заповнивши форму підписки. Буду Вам дуже вдячна!

 

Переглядів: 46 | Додав: sharmandmoda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar